Edukacinės paskaitos Kauno technologijos universitete 2016 m.

Gruodžio 19 d. Simno gimnazijos jaunieji programuotojai vyko į Kauno Technologijos Universitetą. Pasidalinę į dvi grupes, mokiniai dalyvavo dviejuose skirtinguose edukaciniuose užsiėmimuose: paskaitoje apie virtualią realybę ir ateities technologijas bei praktiniame užsiėmime „Sukurk reportažą pats“.
Paskaitos lektorius, KTU magistrantūros studentas Andrius Paulauskas, supažindino su virtualios realybės sąvoka ir atsiradimo istorija, jos panaudojimo galimybėmis (medicinoje, karinėje industrijoje, pramogų pasaulyje, moderniajame mene) ir ateities vizija. Vėliau mokiniai praktiškai galėjo išbandyti virtualios realybės akinius bei priimti skirtingus iššūkius: statinį vaizdą bei virtualų pasivaikščiojimą po namus. Gimnazistai noriai dėjosi virtualios realybės akinius ir įvairiais šūksniais palydėjo savo patiriamus įspūdžius.
Praktinį užsiėmimą vedė buvęs mūsų gimnazijos mokinys, KTU magistrantūros studentas, Tomas Valatkevičius. Jis supažindino su studijos įranga, o paskui, pasiskirstę vaidmenimis, mokiniai patys kūrė laidą. Žurnalistai rašė laidos scenarijų, rinko nuotraukas, vaizdo ir garso operatoriai su komanda parinko studijos foną bei garso takelį. Į laidos vedėjo vaidmenį puikiai įsikūnijo Marius Čižauskas, kuris nuotaikingai perskaitė Simno gimnazijos žinias.
Išvyka buvo naudinga, nes mokiniai turėjo galimybę pamatyti praktinę programavimo pusę ir patirti daug įspūdžių.

IT mokytoja Danguolė Kavaliauskienė