Simno gimnazijos vienuoliktokai konkurso „Mano žemėlapis Lietuvai“ nugalėtojai.

Simno gimnazijos IIIag mokinė Julita Čepulytė su klasės draugais Akvile Lumbyte ir Mariumi Čižausku dalyvavo konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“, kurio tikslas – gerinti gimtosios vietos, krašto, kaimyninių šalių ir viso pasaulio erdvinį pažinimą naudojant geografines informacines sistemas, kuriant skaitmeninius teminius žemėlapius ir jais dalijantis su kitais internetinėje erdvėje.

Vienuoliktokai, paraginti geografijos mokytojo Gedimino Kanapicko, darbą kūrė apie Simno miestelio žinomiausias apylinkes, vietas, svarbias Lietuvai ir jos geografijai. Mokiniai žemėlapį sumanė kurti su video filmukais, kuriuose pasakojama svarbiausia informacija ir rodomas vietovės vaizdas. Vienuoliktokų komanda turėjo daug darbo: surinko informaciją, važinėjo po apylinkes, jas nufilmavo, sumontavo ir viską „sudėjo“ į žemėlapį  https://arcg.is/2jafByA

Vasario 10 dieną vyko šio konkurso konferencija VDU, Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete. Moksleiviai ir mokytojai dalinosi GIS naudojimo patirtimi, daugiau sužinojo apie GIS naujoves. Dalyviai pristatė savo kurtus žemėlapius ir, žinoma, buvo apdovanoti konkurso „Mano žemėlapis Lietuvai“ nugalėtojai. Simno gimnazijos mokiniai savo klasės grupėje užėmė 1-ąją vietą, todėl buvo apdovanoti puikiais prizais ir padėka. Antrojoje konferencijos dalyje mokytojai buvo pakviesti dalyvauti diskusijoje apie GIS mokymo ir ugdymo procese, o moksleiviai – veiklai įvairiose universiteto erdvėse.

Geografijos mokytojas Gediminas Kanapickas