Žemės diena

Alytaus r. Simno gimnazijos pradinių klasių mokiniai iš anksto ruošėsi paminėti Žemės dieną. Nutarę, kad reikia Žemę papuošti, vaikai ne tik kūrė gėles, bet ir linkėjo jai gyvuoti tūkstančius, milijonus metų, globojant daug gerų žmonių. Mokinukai domėjosi, kaip reikia saugoti ir globoti Žemę, o šiandien, kovo 20 dieną, 1 ir 3 klasių mokiniai gimnazijos kiemelyje surengė akciją „Žemės diena“. Jos metu, padedami mokytojų, papuošė pievelę prie gimnazijos savo sukurtomis gėlėmis ir pasižadėjo gerbti Žemę – savo didžiuosius namus.

2 ir 4 klasių mokiniai dalyvavo akcijoje ,,Papuoškime savo mokyklą“: gamino gėles ir paukščius, kuriais papuošė mokyklos laiptinę ir klases. Džiaugiamės mokinukų noru kūrybiniais darbais papuošti gimnazijos aplinką, kad ji džiugintų kiekvieno širdį.

12 val. visi mokiniai susirinko gimnazijos kieme. Mokytoja Zita Belickienė trumpai supažindino su Pasaulinės Žemės dienos minėjimo prasme. O tada visi kartu, vadovaujami mokytojų Almos Kyguolienės ir Zitos Belickienės, šoko „Žemės šokį“. Tai buvo mūsų gimnazijos mokinių dovana Žemei jos vardadienio proga.

Pradinių klasių mokytoja Virginija Kvederavičienė