Profesijų mugėje „Nelauk sėkmės – susikurk ją pats!“

Alytaus r. Simno gimnazijos gimnazistai kovo 30 dieną dalyvavo Alytaus miesto teatre vykusioje Alytaus teritorinės darbo biržos ir Alytaus profesinio rengimo centro organizuotoje profesijų mugėje „Nelauk sėkmės – susikurk ją pats!“

Renginio dalyviai susipažino su profesinio mokymo, aukštojo mokslo galimybių pasirinkimu, šiuolaikinės darbo rinkos situacija.

Savo informacinius stendus apie siūlomas studijų programas pristatė Alytaus profesinio rengimo centras, Alytaus dailiųjų amatų mokykla, Aleksandro Stulginskio universitetas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos ir Vytauto Didžiojo universitetai, Alytaus, Kauno ir Vilniaus  kolegijos, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos, Kauno technikos ir Vilniaus dizaino kolegijos, o savo veiklą – Alytaus miesto pedagoginė psichologinė tarnyba, VšĮ „Versli Lietuva“, Alytaus teritorinė darbo birža.

Mugėje organizuota konferencija, kurioje savo patirtimi dalijosi sėkmingos karjeros atstovai, verslo galimybes jaunimui pristatė Alytaus teritorinė darbo birža, padėjo gimnazistams ir savo karjerą planuojančiam jaunimui susipažinti su naujovėmis..

Ši profesijų mugė padėjo gimnazistams labiau pažinti save, suteikė galimybę išsirinkti būsimą profesiją, užmegzti naudingus ryšius.

Socialinė pedagogė Žaneta Bagdžiūnienė