Lietuvos futbolo federacijos projektas „Pradinukų lyga“

Balandžio 5 d. Simno gimnazijoje vyko Lietuvos futbolo federacijos projektas „Pradinukų lyga“, skirtas skatinti 1–4 klasių mokinius aktyviai ir prasmingai leisti laisvalaikį žaidžiant futbolą. Šiose varžybose jungtinės pirmokų ir antrokų bei trečiokų ir ketvirtokų komandos susirungė su savo bendraamžiais.

Pradinukų lyga – tai smagus ir aktyvus laisvalaikio užsiėmimas mokykloje, į kurį aktyviai įsitraukia kiekvienas pradinių klasių mokinys, o pats renginys tampa išskirtine pramoga ne tik jo dalyviams, bet ir aistruoliams. Renginio idėja kilo svarstant vaikų fizinio aktyvumo problemą šalies ugdymo įstaigose, aptariant bendrąją mokinių sveikatos būklę bei smagaus laisvalaikio vaikams alternatyvas mokykloje.

Projektas ne tik suteiks galimybę kiekvienam mokiniui pažinti futbolo žaidimo subtilybes, nepriklausomai jo gebėjimų ar įgūdžių, bet ir padės atrasti gabius vaikus ir juos nukreipti į nuolatinius futbolo užsiėmimus organizuojančias įstaigas, formuos palankią tėvų ir pedagogų nuomonę apie visapusišką užsiėmimų naudą vaikui ir, žinoma, populiarins futbolą šalies ugdymo įstaigose.

Gimnazijos stadione jėgas išbandė keturios Alytaus rajono komandos: „Ereliukai“ (Simno gimnazija), „Sveikučiai“ (Miroslavo gimnazija), „Alovės pradinukai“ (Alovės pagrindinė mokykla) ir „Kumečiukai“ (Kumečių pagrindinė mokykla).

Varžybose geriausiai sekėsi „Ereliukams“, kurie futbolo įgūdžius lavina lankydami NVŠ programą „Vaikų užimtumas sportinių žaidimų pagalba“. Jie „Alovės pradinukus“ nugalėjo rezultatu 3:0, „Kumečiukus“ – 4:0, o „Sveikučius“ – 7:0.

Gimnazijos direktorius Evaldas Jakubavičius pasidžiaugė gausiu susirinkusiųjų būriu, pasidomėjo varžybų eiga bei įteikė visiems dalyviams rėmėjų dovanėles.

Kūno kultūros mokytojas Juozas Bagdanavičius