Tradiciniai skaitymai Simno specialiojoje mokykloje

„Koks džiaugsmas laikyti rankose naują knygą! Dar nežinai, apie ką ji. Tramdai save neatsiversti paskutinio puslapio. O kaip skaniai ji kvepia! Ir neįmanoma išskirti, iš ko tas kvapas susideda – iš spaudos dažų, klijų… Taip, tai tiesiog knygos kvapas – jaudinantis, nepakartojamas. Kai kurių puslapių krašteliai sulipę, tarsi knyga dar nebūtų nubudusi. Atsibus, vos pradėsi skaityti“ – šių metų kreipimesi į pasaulio skaitytojus vaikus ir suaugusiuosius parašė vaikų spaudos ir radijo žurnalistas, rašytojas Sergejus Machotinas.

Balandžio 4 d. Simno gimnazistai, lydimi vyresn. bibliotekininkės Linos Daniulevičienės, tradiciškai vyko į Simno specialiąją mokyklą paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną. Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasveikino susirinkusius ir visiems palinkėjo nesiskirti su knyga, nes jos gali atsakyti į daugybę klausimų, o ir personažai gali pasirodyti panašūs į mus.

Dėkoju gimnazistėms Austėjai Abromaitytei, Gretai Antanynaitei ir Karolinai Buzūnaitei už įtaigiai pasektą Janinos Degutytės pasaką „Šaltinėlis“, o specialiosios mokyklos bibliotekininkei Virginijai Raguckienei už „šiltą“ sutikimą ir atminimo dovanėles skaitovėms.

Bibliotekininkė Lina Daniulevičienė