Jaunieji lengvaatlečiai varžėsi Simno gimnazijos stadione

Gegužės 30 dieną į Simno gimnazijos stadioną rinkosi rajono jaunieji lengvaatlečiai. Čia vyko Alytaus moksleivių, gimusių 2003 m. ir jaunesnių, lengvosios atletikos keturkovės varžybos.

Kiekvienas sportininkas įveikė sprinto ir vidutinio nuotolio bėgimo distancijas, atliko šuolį į tolį, išbandė rankos miklumą mesdamas kamuoliuką. Pagal lengvosios atletikos taisykles, už pasiektus rezultatus skiriami taškai. Mergaičių varžybose nugalėjo Simno gimnazijos sportininkės, surinkusios 981 tašką, antros liko Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinės, surinkusios 866 taškus, trečios – Pivašiūnų gimnazistės, surinkusios 606 taškus, ketvirtos – Miroslavo sportininkės, surinkusios 594 taškus. Berniukų varžybas įtikinamai laimėjo Simno gimnazijos (931 tašką) komanda, antri liko Miroslavo (719 taškų), treti – Daugų Vlado Mirono gimnazijos (666 taškus) ir ketvirti – Pivašiūnų gimnazijos (649 taškus) keturkovininkai.

Individualioje įskaitoje tarp berniukų nepralenkiamas buvo Simno gimnazijos sportininkas Matas Kašelionis (265 taškus), o tarp mergaičių – Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinė Emilija Bulvinaitė (232 taškus). Nugalėjusios komandos buvo apdovanotos taurėmis, medaliais, padėkos raštais, o sportininkai – asmeniniais prizais. Tai buvo paskutinės Alytaus rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių varžybos, kurias koordinuoja ir finansuoja Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Varžybų dalyviai ir organizatoriai už prizus dėkoja Alytaus rajono savivaldybės administracijai, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiam specialistui Jonui Žemaičiui.

 

 

 

Danutė Gudaitienė

Alytaus rajono kūno kultūros mokytojų

metodinio būrelio pirmininkė