Simno gimnazijos jaunieji maltiečiai dalyvavo Maltiečių dienos šventėje

Simno gimnazijos jaunieji maltiečiai buvo pakviesti dalyvauti Maltiečių dienos šventėje, kuri vyko rugpjūčio 26-27 dienomis prie Klaipėdos esančioje stovykloje „Pasaka“.

Šiemet Maltiečių diena buvo minima jau ketvirtą kartą. Į ją susirinko maltiečiai iš visos Lietuvos, norėdami ne tik pasidalinti patirtimi, bet ir pabendrauti, pasidžiaugti gerais darbais. Šventės pradžioje vyko „pasimatymai“ prie jūros, paskui maltiečius pasveikino ir šventę atidarė MOPT prezidentas Romas Abukevičius. Maltiečių kapelionas kun. Vytautas Rapalis, aukodamas šv. Mišias už visus ligonius, senolius, savanorius, darbuotojus, susirinkusiems linkėjo sėkmės, sveikatos, dėkojo kiekvienam už aktyvią veiklą ir pagalbą. Po to buvo sveikinami ir apdovanojami aktyviausi maltiečiai, vyko vakaro programa prie laužo ir „naktišokiai“. Tuo pačiu metu stovykloje „Pasaka“ vyko ir Lietuvos neįgaliųjų stovykla, kurią globojo ir rėmė MOPT. Neįgalūs jauni žmonės, kartu dalyvaudami stovyklos renginiuose, savo elgesiu, požiūriu į gyvenimą savotiškai mokė maltiečius, kad visada reikia džiaugtis ir gyventi pilnavertį gyvenimą.

Sekmadienį užsiėmimai vyko grupėse: maltiečiams buvo pristatyta kaniterapija (alternatyvus ir (ar) pagalbinis gydymo, reabilitacijos būdas, kai, norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius bei socialinius įgūdžius, naudojamas specialiai paruoštas šuo motyvacijai sustiprinti), vyko ir paramedikų pirmosios pagalbos mokymai. Jaunuosius maltiečius sužavėjo pagalbininkai Lota, Maksas, Kleo, kurie puikiai mokėjo neįgaliesiems suteikti pagalbą.

Renginio uždarymas buvo ypatingas Simno gimnazijos jauniesiems maltiečiams, nes Paulius buvo pakviestas nuleisti vėliavą, kurią paskui iškilmingai įteikė mūsų atstovams – ši dovana tapo geriausiu mūsų veiklos įvertinimu. Nesvarbu, kad kelionėje „lydėjo“ apsiniaukęs dangus, o debesys laistė kelią lietumi, širdyje brendo gražūs ir prasmingi pasiryžimai: neatsisakyti būti šalia tų, kuriems reikia pagalbos, dovanoti jiems savo laiką ar bent šypseną, kad visiems kartu būtų gera.

Mieli gimnazijos moksleiviai ir mokytojai, kuriems artima maltiečių veikla, kviečiame ir jus dalyvauti, laukiame gerų darbų, pasiūlymų organizuojant veiklą. Juk tiek nedaug reikia, kad padovanotume džiaugsmingų akimirkų ar dėmesio aplinkiniams, kad gerumas sklistų šalia…

 

Simno gimnazijos jaunųjų maltiečių vadovė L.Žemaitienė