Literatūrinė popietė „Pirmieji žingsniai“

Rugsėjo 25 dieną Simno filialo bibliotekininkė Lina Daniulevičienė pakvietė visus į literatūrinę popietę „Pirmieji žingsniai“. Ji akcentavo, kad tai – „duoklė“ gabiems, kūrybingiems, raštingiems ir žingeidiems mokiniams, ir kartu pristatė Respublikinio knygų skirtukų konkurso laureatų parodą „Piliakalnių legendos“ , skirtą Piliakalnių metams paminėti. Konkurse dalyvavo buvę ketvirtokai, ir vienas jų – Regimantas Vaitkevičius – tapo laureatu. Visi penktokai prisiminimui gavo po Regimanto kurtą ir leidykloje išleistą skirtuką, o norintys galėjo pasirinkti patikusius kitų respublikos mokyklų mokinių skirtukus.

Penktokė Augustė Marcinkevičiūtė praėjusiais mokslo metais dalyvavo 10-ajame mažųjų rašytojų festivalyje „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ ir tapo laureate. Jos pasaka „Dyglelė“ kartu su kitų moksleivių kūryba išspausdinta knygoje „Lietuvos vaikų pasakos“. Augustė taip pat buvo apdovanota Aplinkos apsaugos ministerijos padėkos raštu ir prizu už pasaką gamtosaugine tema. Penktokai klausėsi skaitomos pasakos, o vėliau, vaišindamiesi saldumynais, ją iliustravo.

Popietėje ARVB direktoriaus padėkos raštu ir atminimo dovanėle už aktyvų knygų skaitymą ir bičiulystę su biblioteka buvo apdovanota penktokė Adrija Berčiūnaitė, o gimnazistui Martynui Stakvilevičiui padėka įteikta per Europos kalbų dienos paminėjimą.

Džiaugiamės jaunaisiais skaitytojais, kurie ne tik noriai lankosi bibliotekoje, bet ir aktyviai dalyvauja skelbiamuose konkursuose.

ARSVB Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė