Kazickų Šeimos fondo programa „Krepšinio galia“

 Antri metai Simno gimnazijos moksleiviai dalyvauja programoje „Krepšinio galia“, kuri Lietuvoje inicijuota Dr. Juozo ir p. Aleksandros Kazickų anūko Peterio Kazicko. Pagrindinis programos tikslas – naudoti krepšinį ne tik kaip sportą, bet ir kaip bendravimo būdą. Vaikai mokomi vertinti komandos bendrą darbą, ugdomas pasitikėjimas savimi, pagarba kitiems. Žaisdami ir bendraudami jie mokosi spręsti konfliktus, atpažinti ir įveikti rizikingas situacijas ir, žinoma, susirasti draugų. Mokiniai ne tik lanko krepšinio treniruotes, jie dalyvauja pokalbiuose, rungtyniauja su kitomis programoje dalyvaujančiomis įstaigomis, vyksta į ekskursijas.

2017 m. lapkričio mėn. 11 dieną Kaune – Sabonio krepšinio centre – vyko krepšinio varžybos tarp programoje dalyvaujančių įstaigų, kuriose Simno gimnazistai užėmė antrą vietą.

Po varžybų aplankėme „Žalgirio“ areną, kur dalyvaudami ekskursijoje galėjome pasižvalgyti po „Žalgirio“ krepšinio komandos rūbinę, išgirdome daug įdomių dalykų apie arenos funkcionavimą.

Vėliau vykome į Kazlų Rūdos poligoną, kur ne tik susitikome su kariais – savanoriais, bet ir galėjome išbandyti kovinius ginklus.

 

Kūno kultūros mokytojas Juozas Bagdanavičius