Saugaus eismo savaitė

Lapkričio 6–10 dienomis Alytaus r. Simno gimnazijoje vyko 1–5 klasių mokinių saugaus eismo savaitė, kurios tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams įgyti įvairiapusės saugos pagrindus, plėsti ir įtvirtinti vaikų žinias apie saugų eismą gatvėse ir keliuose.

Pirmadienį, lapkričio 6-ąją, pirmokai vyko į saugaus eismo klasę Alytuje, kur prisiminė kelių eismo ženklus, atliko praktines užduotis, žiūrėjo filmą apie saugų eismą ir elgesį kelyje.

Lapkričio 7 dieną 2–3 klasių mokiniai dalyvavo konkurse „Piešiu savo atšvaitą“: kiekvienas nupiešė savo svajonių atšvaitą, o gražiausi darbai buvo įvertinti prizais.

Lapkričio 8 dieną 5a klasės mokiniai dalyvavo projekte „Pasigamink atšvaitą pats“, kurį iniciavo Alytaus VPK bendruomenės pareigūnas Donatas Katlauskas. Mokiniai iš specialios šviesą atspindinčios medžiagos siuvo ar klijavo tokį svajonių atšvaitą, kurį norėtų dėvėti visada. Pareigūnas papasakojo, kaip svarbu teisingai nešioti atšvaitą ir paragino visada būti matomiems kelyje.

Lapkričio 9 dieną 4a klasės mokiniai ne tik sudarė kryžiažodžius saugaus eismo tema, bet ir pagilino žinias apie kelių eismo ypatumus.

Lapkričio 10 dieną gimnazijos fojė buvo atidaryta 2–3 klasių mokinių kūrybinių darbelių „Piešiu savo atšvaitą“ paroda.

Tikimės, kad atnaujintos ir įgytos saugaus eismo žinios padės mokiniams saugiai elgtis gatvėje ir kelyje, padės išvengti skaudžių įvykių ateityje.

Socialinė pedagogė

Žaneta Bagdžiūnienė