Išvyka į Alytaus rajone esančius piliakalnius

2017-ieji – piliakalnių ir tautinio kostiumo metai, todėl Simno gimnazijos mokiniai nusprendė juos tinkamai paminėti, nes gyvena krašte, kuriame piliakalnių tikrai netrūksta. Jaunesniųjų klasių mokiniai šia tema piešė piešinius, kurie dabar eksponuojami gimnazijos fojė. Bibliotekoje veikia fotografijų paroda „Mūsų krašto piliakalniai“.

I–II gimnazinių klasių mokiniai dalyvavo teksto maketavimo konkurse „Piliakalniai“ – per informacinių technologijų pamokas paruošė po gražų pasirinkto piliakalnio aprašymą. Geriausių darbų autoriai vyko į edukacinę išvyką ir aplankė devynis Alytaus rajone esančius piliakalnius: Punios, Alytaus, Radžiūnų, Kaukų, Giluičių, Bambininkų ir Olakalnį. IIg klasių mokiniai pasiruošė ir išvykos metu pristatė pasirinktų piliakalnių istorijas.

Išvyką organizavo informacinių technologijų mokytojos Danguolė Kavaliauskienė ir Virginija Guževičienė. Ačiū joms dar ir už tai, jog pasirūpino užkandžiais ir šilta arbata, kad mes kelionėje nesušaltume. Išvyka visiems labai patiko, nes ne tik nemažai sužinojome, smagiai pasišnekučiavome su draugais, bet ir įsitikinome, kokiame nuostabiame krašte gyvename!

 

Austėja Abromaitytė