Simno gimnazijos jaunieji maltiečiai akcijoje „Maltiečių sriuba“

Gruodžio 17 d. Simno bažnyčios šventoriuje gimnazijos jaunieji maltiečiai jau ketvirtą kartą organizavo akciją „Maltiečių sriuba“. Pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, norėjo savo gražius darbus padovanoti Tėvynei ir jos žmonėms, kuriems labiausiai reikia pagalbos, nes šalia mūsų senelių, kurie kūrė, mylėjo, pergyveno politinius pasikeitimus – tapo tikraisiais istorijos liudytojais – yra ir vienišų, neįgalių ar kitaip likimo nuskriaustų senolių, kuriems taip pat reikia pagarbos, padėkos, aplankymo, kuklios, bet nuoširdžios dovanėlės ar gražus padėkos žodžio…

Šiandien norime padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šio kilnaus tikslo. Tai Simno gimnazijos valgyklos

virėja Zita Bagentavičienė, kiemsargė Danutė Juškauskienė, ankstyvą sekmadienio rytą skubėjusios išvirti ,,maltiečių sriubą“, kuri, kaip sakė žmonės, buvo ,,labai skani“, nes „pagaminta su meile“. Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 103 kuopos kariams, kareiviškoje palapinėje saugojusiems akcijos dalyvius nuo žiemos vėjų. Dėkojame ir Simno parapijos klebonui kun. Raimondui Žukauskui, kvietusiam parapijiečius prisidėti prie šios kilnios akcijos, raginusiam pasidalinti su stokojančiais Simno seniūnijos senoliais.

Akcija „Maltiečių sriuba“ dar kartą įrodė, kad Simno krašto žmonės tikrai dosnūs: jie paaukojo 190 eurų ir pradžiugino ne tik gimnazijos jaunuosius savanorius, bet ir senolius, nes visos lėšos bus skirtos jų poreikiams.

Mes, Simno gimnazijos maltiečiai savanoriai: Austėja, Karolina, Greta, Ieva, Greta, Aivaras, Ignas ir mokytojos Inga bei Laima – dėkojame visiems, aukojusiems, prisidėjusiems prie šios akcijos, ir linkime, kad Gerumas sugrįžtų į Jūsų namus… Teaplanko stebuklai per šventas Kalėdas, o gimusi Kristaus Meilė tepalaimina visų šeimas ir širdis.

O jei pavėlavote, jei dabar jaučiate kvietimą daryti gera, žinokite, kad dar galite paaukoti: kviečiame gruodžio 21 dieną, 21 valandą, žiūrėti per LRT televiziją šventinį koncertą „Maltiečių sriuba 2017“ ir skambinti trumpaisiais telefono numeriais 1417 arba 1418. Atsiliepkite ir dalinkite gerumą, nes Kalėdos jau beldžiasi…

                       Simno gimnazijos jaunųjų maltiečių vadovė

Laima Žemaitienė