Svečiuose Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atstovai

 Kovo 12d Simno gimnazijoje svečiavosi  Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atstovai. Akademiją pristatė plk. ltn. Igoris Maksimovičius Vytauto Didžiojo karininkų kursų vyr.instruktorius ir jaunieji kariūnai.

II–IV klasių gimnazistai galėjo susipažinti su kario profesija, sužinojo LKA misiją, tradicijas, privalumus ir savitumus, atrankos į LKA etapus, kuriuos sudaro profesinio tinkamumo testas, medicininis patikrinimas, konkursinio balo skaičiavimas; išsiaiškino priėmimo tvarką į LKA, organizuojamas bakalauro studijas, karjeros perspektyvas, apie galimybę studijuoti užsienyje.

 Gimnazistai sužinojo, jog be universitetinio išsilavinimo, akademijos kariūnai įgyja karininko profesiją, taip pat ugdomos jų asmeninės savybės – pasitikėjimas savimi, tvirtas būdas, aktyvumas, ryžtas siekti tikslo, kritinis mąstymas, gebėjimas spręsti problemas, noras mokytis ir tobulėti ir t. t.

Susitikimai su studentais, įvairių profesijų atstovais mokiniams iš tiesų yra labai naudingi. Tokiu būdu galima gauti visą dominančią informaciją tiesiogiai ir išsirinkti savo kelią.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui D.Grėbliūnienė