Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena

 Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėjais. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.

Ta proga kovo 20 dieną Simno gimnazijos I–IIIg klasių mokiniai žiūrėjo dokumentinį filmą „Šiukšlės“, o po jo diskutavo, kaip apsaugoti mūsų planetą nuo taršos. Ieškodami būdų, kaip būtų galima spręsti šią problemą, ruošė plakatus, pasakojančius apie problemas, kylančias dėl atliekų, ir skatinančius gimnazijos bendruomenę jas rūšiuoti.

Kovo 21 d. gimnazijoje vyko 6-Ig klasių mokinių integruota biologijos ir geografijos viktorina, skirta Pasaulinėms Žemės ir Vandens dienoms paminėti. Viktorinoje dalyvavo keturios komandos, sudarytos iš skirtingų klasių mokinių. Renginio pradžioje mokytoja R. Babarskienė informavo, kad šių metų Žemės dienos renginių veiklos nukreiptos prieš plastiko naudojimą, papasakojo apie plastikinių maišelių naudojimo mastus, paaiškino, kokią žalą patiria gamta. Mokytoja priminė, kad mokykloje vyksta puiki akcija, kuri skatina mokinius rūšiuoti atliekas, taupyti vandenį ir elektros energiją. Mokiniai dalyvavo viktorinoje, kurią sudarė trys turai po 10 klausimų iš ekologijos, geografijos ir biologijos.

Geografijos mokytojai: Gediminas Kanapickas, Rasa Babarskienė