Pradinukai „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2018“

Kovo 19–23 dienomis Simno gimnazijos pradinukai dalyvavo savaitėje „BE PATYČIŲ 2018“. Pirmąją dieną mokiniai aiškinosi, kas yra patyčios, mokėsi jas atpažinti ir suprato, kad susidūrę su patyčiomis privalo papasakoti tėvams, mokytojams ar socialinei darbuotojai! Pradinukai mokėsi, kaip reaguoti į patiriamas patyčias, kūrė klasės taisykles.

Antradienį jie lavino bendravimo įgūdžius: mokėsi „užmegzti“ draugystę ir tinkamai reaguoti į atstūmimą – vykdė akciją ,,Būsiu Tavo draugu“. Mokiniai pynė draugystės apyrankes ir dovanojo savo draugams.

Trečiadienį aptarė, kaip supranta mandagumą, mokėsi mandagiai bendrauti. Dar pradinukai mokėsi „perduoti žinutę“ draugams, kad stengsis būti draugiški ir bėdoje išties pagalbos ranką. Ilgosios pertraukos metu visi darželio vaikučiai ir pradinių klasių mokiniai susikibo už rankų ir sudarė „Gerumo ratą“.

Baigdami savaitę, pradinukai mokėsi valdyti neigiamas emocijas. Vykdydami akciją „Nudžiugink savo bendruomenės narį“, iš „Gerų linkėjimų šulinio“ išėmė ir bendruomenės nariams išdalino visą savaitę kauptus gražius linkėjimus. „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2018“ baigė „Draugystės šypsena“ – negailėdami vieni kitiems šypsenų.

                                                      Pradinių klasių mokytoja D. Petrikienė