Savaitėlė apie gamtą Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje

Vaikystė – tai šviesus, ryškus ir nepakartojamas gyvenimas. Vaiko siela, ištroškusi pažinti, suvirpa nuo sąlyčio su gamta, nujaučia doros, teisingumo, gėrio svarbą ir vertę, todėl kovo 19–23 dienomis Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje vyko projekto „Gamtos pažinimas vaiko gyvenime“ renginiai, kuriuose dalyvavo visų grupių ugdytiniai ir auklėtojos. Vadovaujami auklėtojų Irenos Emartienės ir Vitos Jušinskaitės, vaikai ne tik vartė knygeles apie gamtą, bet ir patys jas kūrė. Darželinukų įvairiomis technikomis sukurti darbeliai eksponuojami parodoje „Gamtos grožis“.

                      Auklėtoja Vita Jušinskaitė papasakojo vaikams apie paukščius, žvėrelius, visi kartu klausėsi įvairių gyvūnų balsų, žiūrėjo ir aptarė pasakas „Stebuklingas paukštis“ ir „Bjaurusis ančiukas“. Darželinukai dalyvavo išvykoje prie Giluičio ežero, kur susidomėję stebėjo paukštelius, atbundančią gamtą. Eidami namo, vaikai pastebėjo išmestas šiukšles ir nusprendė, kad negalima teršti gamtos, kad reikia ją saugoti.

                      Kitą dieną į beržą įkėlėme inkilėlį, kartu aptarėme, kokie paukšteliai jame apsigyvens, taip ugdydamos globos ir atsakomybės gamtai jausmą.

                      Projekto metu ugdytiniai sulaukė šarkos laiško. Patarška paprašė vaikų, kad išmatuotų beržų storį, aukštį ir patartų jai, kuriame patogiau ir saugiau apsigyventi. Atlikę šarkos užduotis, ugdytiniai kartu su auklėtojomis parašė jai atsakymą.

                      Projektą užbaigėme renginiu „Paukščių sugrįžtuvės“, kuriame aktyviai dalyvavo ir  „Pelėdžiukų“ grupės ugdytinių tėveliai.

 

Auklėtojos: I. Emartienė, V. Jušinskaitė