Velykų šventė Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje

 Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai visą savaitę ruošėsi pačiai linksmiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms.

                      Iš popieriaus, siūlų ir kitų priemonių gamino margučius, velykinius medžius, paukštelius, gėlytes, o paskui pagamintais darbais puošė savo grupes, darželio patalpas. Vaikai sužinojo, kokia Didžiosios savaitės dienų prasmė, kaip dažomi margučiai, kas yra Velykė.

                      Po šv. Velykų ugdytiniai, kupini įspūdžių, rinkosi į salę, papuoštą žibučių žiedais, velykiniais darbeliais. Salėje juos pasitiko Velykų bobutė – Velykė, nešina pintine margučių, ir Zuikis. Visi kartu prisiminė Velykų tradicijas ir papročius, margučių spalvų reikšmes, vaikai pasakojo, kaip namuose margino margučius. Ikimokyklinukai susidomėję klausėsi Velykės sekamos sakmės, Zuikis užminė mįslių, visi dainavo daineles, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, šoko ratelius. Vyko nuotaikingos kiaušinio nešimo su šaukštu, šokinėjimo su maišais rungtys. Vaikai noriai dalyvavo varžybose, bet svarbiausia ir smagiausia šv. Velykų šventės dalis visiems buvo margučių ridenimas. Šventės dalyviai buvo smagiai nusiteikę, netrūko džiaugsmo ir skambaus juoko.

 

Auklėtojos: A. Kubilienė

  1. Kuraitienė