Atidaryta paroda „Portretai“

Simno gimnazijos bibliotekoje pastoviai eksponuojamos moksleivių kūrybos darbų parodos, tačiau ne visada jos atidaromos oficialiai. Gimnazisto Martyno Stakvilevičiaus piešinių paroda „Portretai“ sulaukė išskirtinio dėmesio. Pristatyti parodą padėjo dailės mokytojas Vitas Zabita, kuris profesionaliai supažindino dalyvius su šia piešimo technika, jos galimybėmis. O Martyno darbai ypatingi, nepanašūs į pieštus, nes atrodo tarsi geros kokybės nuotraukos – atlikti labai kruopščiai.

Kaip ir dera parodose, atidaryme dalyvavo ne tik Martyno bendraklasiai, draugai, bet ir mokytojai. Svečių vardu kalbėdama gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Vita Jatkauskienė stebėjosi, kaip paprastu pieštuku galima nupiešti vėją, pasidžiaugė, kad Martynas yra darbštus ir pareigingas mokinys, įvairių dalykų olimpiadų prizininkas…

Kalbinamas Martynas prisipažino, kad neprisimena, kada nupiešė pirmąjį piešinį. Tikriausiai tai buvo pamokų metu ant sąsiuvinių kampučių dėliojami eskizai. Sužinojome, kad piešimas – vienas iš mėgstamiausių jo užsiėmimų, o piešinys „gimsta“ per kelias dienas.

Linkėdama sėkmės bibliotekininkė įteikė Martynui „pieštukų puokštę“, paragindama kurti ir ateityje.

Paroda veiks visą gegužės mėnesį.

ARSVB Simno filialo vyresn. bibliotekininkė Lina Daniulevičienė