Ekskursija į Alytaus kolegiją užbaigėme JIA mokslo metus

Šiais mokslo metais Jaunųjų informatikų akademijos Simno centre veikė du NVŠ finansuojami būreliai, kuriuos vedė informacinių technologijų mokytojos Danguolė Kavaliauskienė ir Danutė Česynienė.

Jaunieji programuotojai užsiėmimų metu mokėsi programuoti C++ kalba, diskutavo sudarydami algoritmus, analizavo savo ir kitų rašomas programas. Du JIA studentai, Danielius Miškinis (II g) ir Mantas Vansauskas (I g), dalyvavo Lietuvos mokinių informatikos olimpiadoje. Su būrelio nariais vykome į KTU, kur mokėmės montuoti TV laidą bei kurti Android programėles.

Robotikos būrelio nariai mokėsi programuoti SCRACH aplinkoje, konstravo ir programavo VEX IQ robotukus. Buvo suorganizuotos dvejos varžybos, kuriose mokiniai rodė strateginius gebėjimus. Užmezgėme ryšį su Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos Robotikos būrelio nariais. Organizavome Robotukų dieną gimnazijoje, kurios metu bibliotekoje buvo demonstruojama robotukų paroda ir buvo galima išbandyti robotukų valdymą pulteliu. Dalyvavome renginyje „Robotiada 2018“.

JIS mokslo metus užbaigėme Alytaus kolegijoje. Dieną pradėjome ekskursija po Alytaus kolegijos Regioninį technologijų centrą. Ten susipažinome su pasyvaus pastato privalumais ir lankėmės laboratorijose. Fizikos laboratorijoje susipažinome su ten esančia mokomąja įranga, išbandėme mechaninius dėsnius ir elektros srovės tekėjimą grandine. Elektronikos laboratorijoje susipažinome su įvairių paskirčių mokomaisiais elektronikos stendais, stebėjome studentų baigiamuosius darbus. Mechanikos laboratorijoje supažindino, kaip apliekamas automobilių diagnostinis patikrinimas, praktiškai stebėjome, kaip veikia dyzelinio variklio automobilinė sistema.

JIA mokslo metų uždarymo renginys vyko Alytaus kolegijos Informatikos fakultete. Jo metu Simno ir Butrimonių skyrių mokytojai pristatė savo būrelių veiklą. Moksleiviams buvo įteikti diplomai ir pažymėjimai, o labiausiai nusipelnę ir aktyviausi bei kūrybingiausi gavo diplomus su pagyrimais.

Informacinių technologijų mokytojos

Danguolė Kavaliauskienė ir Danutė Česynienė