Simno gimnazijos jaunieji maltiečiai Senjoro dienos šventėje Alytuje

Simno gimnazijos mokiniai, kartu su mokytojais, buvo išvykę į Vilnių, kur dalyvavo susitikime su popiežiumi Pranciškumi. Vadovaudamiesi jo žodžiais: ,,Įkvėpimo semkitės iš praeities, o praeitį kūrė mūsų proseneliai, seneliai, tėvai…“, gimnazijos jaunieji maltiečiai, kartu su Alytaus miesto maltiečiais, organizavo miesto ir rajono senoliams šventę, skirtą Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai paminėti, kuri vyko Alytaus miesto teatre

                      Renginio pradžioje dalyvavome šventose mišiose Angelų Sargų bažnyčioje, o paskui Alytaus miesto teatro salėje stebėjome Editos Kabaraitės filmą „100 metų kartu“, kuriame įamžinti Lietuvos šimtamečių senolių, Lietuvos „bendraamžių“, kino portretai.  Trečioji šventės dalis buvo skirta sveikinimams: kalbėjo valdžios atstovai, skambėjo Pivašiūnų kapelos atliekamos dainos, jaunimo sveikinimai. Po baltąją rožę senjorams dovanojo UAB „Baltoji rožė“, sveikinimo atvirukus, kuriuos įteikė Simno gimnazijos jaunieji maltiečiai, piešė Simno gimnazijos dailės mokytoja Daina Kundrotienė – kiekvienas šventės dalyvis buvo pasveikintas ir apkabintas asmeniškai.

Po šventės dalyviai skirstėsi džiugiai nusiteikę, o atsisveikindama viena močiutė dėkojo organizatoriams: ,,Kaip buvo nuoširdu, kokią gražią šventę mums padovanojote!“.

Šventė ir nuoširdumas „gimsta“ tuomet, kai vieni kitiems padėdami organizuojame gražius renginius drauge, todėl mes, Alytaus miesto ir rajono maltiečiai, dėkojame visiems geros valios žmonėms, prisidėjusiems organizuojant Senjorų dienos šventę.

 

 

                                                                                                            Austėja Abromaitytė

 Simno jaunoji maltietė