Susitikimas su Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu

Alytaus r. Simno gimnazija buvo atrinkta tarp kitų 50 šalies mokyklų dalyvauti A. Tapino inicijuotame projekte „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“. Projekto metu  iki 2019 m.  vasario mėn. gimnazija sulauks 4 garsių Lietuvos žmonių vizitų, kurių metu svečiai dalinsis savo patirtimi, bendraus, patars,  skatins siekti savo tikslų.

Spalio 19 d. padrąsinti, įkvėpti ir palaikyti atvyko Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Žymus žmogus su mokiniais dalindamasis savo patirtimi, skatino juos veikti, kad įgyvendintų tai ko siekia, nes sėkmė neateina pati savaime. Arnoldas Pranckevičius pasakojo apie savo karjeros kelią, apie tai kokia jam svarbi yra Lietuvos laisvė, kad Lietuva šiuo metu yra pilnavertė Europos sąjungos, NATO narė ir kokias galimybes tai suteikia jaunimui.

Tos 60 susitikimo minučių su Arnoldu Pranckevičiumi prabėgo, kaip viena akimirka,  kiekvienas suprato turintys laisvės dovaną, pasirinkimo galią. Iš susitikimo visi išėjo laisvesni, labiau pasitikintys savo jėgomis, ausyse skambėjo išgirsti žodžiai: „Žiūrėkite į dangų, nežiūrėkite po kojomis!“

Socialinė pedagogė Žaneta Bagdžiūnienė