Integruota pamoka antrokams

Knygų teikiamos naudos negalime „pamatuoti“, todėl jau nuo pirmųjų žingsnių mokykloje vaikus įvairiais būdais motyvuojame skaityti. Lapkričio 7 dieną Simno gimnazijos antrokams pradinių klasių mokytoja Jolanta Mikelionienė ir vyresn. bibliotekininkė Lina Daniulevičienė vedė netradicinę pamoką tema: „Astridos Lindgren knygos ir jų skaitymo nauda“. Integruotoje pamokoje dalyvavo ir antrokų tėveliai.

Pristatydama pamokos temą ir tikslus, džiaugdamasi bendradarbiavimu su tėvais ir biblioteka, J.Mikelionienė pabrėžė, kad būtent skaitanti, mąstanti ir kurianti visuomenė yra atvira, turinti ateitį, o kokia ji bus – priklauso nuo mūsų visų. Mokytoja ne tik supažindino tėvelius ir mokinius su intelektualiu laisvalaikio praleidimo būdu – knygų skaitymu, bet ir ragino kiekvieną skaityti sau, o tėvelius – dar ir vaikams…

Bibliotekininkė paruošė naujausių knygų parodą, skirtą tėveliams, ir Astridos Lindgren knygų parodą, skirtą vaikams. Ji visiems priminė, kad kiekvienais metais lapkričio mėnesį minime šios rašytojos gimimo dieną, trumpai papasakojo svarbiausius jos biografijos įvykius, pristatė kūrybą ir pabrėžė, kad knygas A. Lindgren rašė remdamasi savo vaikystės prisiminimais. Bibliotekininkė perskaitė ištraukų iš antrokams geriausiai žinomo kūrinio – knygos „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“.

Paskui vaikai ir tėveliai kartu piešė iliustracijas pagal išklausytas ištraukas. Buvo malonu ne tik dalyvauti bendroje veikloje, bet ir stebėti kartu piešiančius mokinukus ir jų tėvelius, nes tik dirbant kartu formuojami santykiai ir pagarbus bendravimas su kitais žmonėmis, draugais ir visu išoriniu pasauliu.

Iliustracijų, kurias nupiešė tėveliai su savo vaikais, paroda skaitykloje bus eksponuojama visą lapkričio mėnesį.

 

Pradinių klasių mokytoja Jolanta Mikelionienė,

ARSVB Simno filialo vyresn. bibliotekininkė Lina Daniulevičienė