Tarptautinė Tolerancijos diena – IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ ikimokyklinio ugdymo skyriuje

Lapkričio 16 dieną Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus mažieji ugdytiniai dalyvavo Tarptautinės Tolerancijos dienos paminėjime.  Manome, kad  kuo anksčiau ugdytiniai sužinos apie toleranciją, suvoks jos reikšmę ir esmę, tuo tolerantiškesnė bus visuomenė.   Kartu su ugdytiniais prisiminėme ir aptarėme žodžio „tolerancija“ reikšmę, kaip elgiasi tolerantiškas žmogus.

Išsiaiškinome, kad, norint būti tolerantišku, reikia gerbti savo grupės draugus ir jų nuomonę, nesišaipyti ir nesijuokti vieniems iš kitų. Vaikai jau nuo mažens turi žinoti ir kasdien girdėti žodžius: ,,draugystė“, ,,pagalba draugui“, ,,nuoširdumas“, „supratimas“, „pasitikėjimas“, ,,pakantumas“, ,,pagarba“, „mandagumas“. Prisiminėme ir mandagumo „abėcėlę“ – tris paprasčiausius žodžius: ačiū, prašom, atsiprašau.

Kadangi šių metų Tolerancijos dienos simbolis – raktas, tai kiekvienas ugdytinis pasigamino po simbolinį raktą, kuriuo „atrakino“ savo vidinį pasaulį ir pažadėjo rytoj būti geresnis negu yra šiandien ar buvo vakar. Tikimės, kad mūsų mažieji prasmingai naudos savo raktą, norėdami pasiekti tikslą, kurį simbolizuoja šūkis – IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ. Dieną baigėme „gyvu“ simboliniu raktu – vaikai sustojo bendrai nuotraukai ,,raktas“.

                                                                                                Mokytoja D. Petrikienė