Nauja ir moderni laboratorija gimnazijoje

Simno gimnazijoje duris atvėrė nauja gamtos mokslų laboratorija. Atidaryme dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, kuris pasidžiaugė, kad mūsų rajono mokiniai galės  mokytis biologijos , chemijos ir fizikos mokslų kaip ir miestų mokyklose, nes sąlygos tam  puikios.

Gimnazijos laboratorijoje atlikti ne tik būtini remonto darbai (sutvarkyta elektros instaliacija, vėdinimo įrenginiai), bet įsigyti ir nauji, saugūs, reikalavimus atitinkantys laboratoriniai baldai. Pasiekė ir nauja įranga, mokymosi priemonės, skirtos biologijos, chemijos ir fizikos mokomiesiems dalykams. Projekto vertė – 106,8 tūkst. eurų.

Gimnazijos direktorius Evaldas Jakubavičius padėkojo už laboratoriją  ir pabrėžė, kad šis projektas padeda įgyvendinti Lyderių laiko projekto pagrindinį tikslą – mokinių įtraukimą į mokymąsi tiriant, praktinių metodų taikymą.

Vyresniųjų klasių mokiniai galėjo laboratorijoje išbandyti ir pademonstruoti, kaip veikia vandeniliu varomas automobilis, naudodamiesi mikroskopais ir išmaniaisiais telefonais stebėti augalų ląsteles.

„Simno gimnaziją pasiekė daug naujovių: galite džiaugtis ir moderniu darželiu, ir  informacinių technologijų įvairove, saugos kameromis, bet tai – ne pabaiga, mes siekiame, kad švietimo kokybė būtų kuo geresnė,“ – kalbėjo rajono meras.

Direktoriaus pavaduototaja ugdymui D.Grėbliūnienė