Kaziuko mugė Simno gimnazijoje

Visą savaitę Simno gimnazijos pradinių klasių mokiniai ruošėsi Kaziuko mugei: drauge su tėveliais ir mokytojomis gamino prekes, piešė šūkius ir papuošimus „prekyvietėms“. Kovo 8 dieną gerai nusiteikę bei pasipuošę mugės „prekybininkai“ pasiruošė darbui ir nekantriai laukė pirkėjų.

Kokia mugė be šokių, žaidimų ir ratelių!? Visus pradinukus, dalyvaujančius „mugėje“, šokių mokytoja Alma Kyguolienė pakvietė pašokti ir pasilinksminti. Mažieji šokėjai ne tik patys smagiai sukosi rateliuose, bet ir tėvelius bei mugės svečius pakvietė pasimokyti šokti „Letkį“.

Pasilinksminusius pradinukus renginio vedėjai pakvietė pasižvalgyti po mugę. Prekystaliai „lūžo“ nuo įvairiausių prekių: saldumynų, gėrimų, savo rankomis darytų suvenyrų, kurių  įsigyti galėjo ne tik klasės draugai, bet ir mokytojai, svečiai. Iš mugės visi namo grįžo kaip bitutės ratuoti, nešdamiesi namiškiams įvairiausių lauktuvių.

Džiugu, kad mokiniai, dalyvaudami tokiuose renginiuose, mokosi ne tik kultūringai bendrauti, derėtis, bet ir džiaugtis draugų sukurtais meniškais dirbiniais, pasisemti kūrybinių idėjų.

 

                                                                           pradinių klasių mokytoja Lina Kučinskienė