Kelionė į zoologijos sodą

Simno gimnazijos pirmokai birželio 4 dieną lankėsi „Zooparke“, įsikūrusiame Kalvarijos savivaldybėje. Atvykę į Trakėnus, iš nuostabos netekome žado: gyvūnų daug, teritorija didelė – tikrų tikriausias zoologijos sodas.

Įžengusius pro vartus, mus pirmi „pasitiko“ didžiuliuose narvuose gyvenantys auksiniai ir baltieji tigrai, pumos ir greta jų įsikūrusi triukšminga pavianų šeimynėlė. Kiek paėję takeliu, narvuose pamatėme vilkų šeimyną ir liūtų porą. Toliau buvo didžiuliai aptvarai su avimis, poniais, elniais, lamomis, asilais ir kitais kanopiniais gyvūnais. Labai mieli atrodė asiliukai, poniai, kamerūno ožkos: visi smalsiai kišo snukučius pro tvoros tarpus ir laukė, kol vaikai juos paglostys. „Nesvetingiausios“ buvo lamos – nepatenkintos purkštavo ir spjaudėsi. Apžiūrėję zoologijos sodo gyventojų „namus“, nusprendėme pailsėti erdvioje pavėsinėje ir pasistiprinti atsivežtomis vaišėmis. Truputį pailsėję, tęsėme kelionę aplankydami zebriukus, kengūrą ir įvairius paukščius: stručius, povus, fazanus, balandžius, juodąsias gulbes.

Visiems labai patiko šis mini zoologijos sodas, todėl „pilni“ įspūdžių, linksmi ir sužavėti grįžome namo. Manau, vaikai dar ne kartą jame apsilankys, bet jau su tėveliais.

Pirmokų mokytoja Lina Kučinskienė