Jaunieji lengvaatlečiai varžėsi Simno gimnazijos stadione

Birželio 4 dieną į Simno gimnazijos stadioną rinkosi rajono jaunieji lengvaatlečiai. Čia vyko Alytaus rajono moksleivių, gimusių 2005 m. ir jaunesnių, lengvosios atletikos keturkovės varžybos.

Kiekvienas sportininkas įveikė sprinto ir vidutinio nuotolio bėgimo distancijas, atliko šuolį į tolį, išbandė rankos miklumą mesdamas kamuoliuką. Pagal lengvosios atletikos taisykles, už pasiektus rezultatus skiriami taškai. Mergaičių varžybose nugalėjo Miroslavo gimnazijos sportininkės, surinkusios 850 taškų, antros liko Simno gimnazijos mokinės, surinkusios 786 taškus, trečios – Daugų Vlado Mirono gimnazijos gimnazistės, surinkusios 472 taškus. Berniukų varžybas  laimėjo Miroslavo (969 taškai)  komanda, antri liko Simno gimnazijos (902 taškai), treti Daugų Vlado Mirono gimnazijos (889 taškai) – keturkovininkai.

Individualioje įskaitoje tarp berniukų, surinkęs 222 taškus, nugalėtoju tapo Simno gimnazijos sportininkas Audrius Kestauskas. Mergaičių tarpe nepralenkiama buvo Justė Žuklijūtė iš Miroslavo gimnazijos (189 taškai). Nugalėjusios komandos buvo apdovanotos taurėmis, medaliais, padėkos raštais, o sportininkai – asmeniniais prizais. Tai buvo paskutinės Alytaus rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių varžybos, kurias koordinuoja ir finansuoja Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Varžybų dalyviai ir organizatoriai už prizus dėkoja Alytaus rajono savivaldybės administracijai.

            Danutė Gudaitienė

  Alytaus r. kūno kultūros mokytojų

metodinio būrelio pirmininkė