Simno gimnazijos mokiniai minėjo Europos paveldo dieną

Kasmet rugsėjį vykstančių Europos paveldo dienų metu Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos kartu su miestų bei rajonų savivaldybėmis siekia atkreipti dėmesį į vis dar nepažintą Lietuvos kultūros paveldą.

 Atsiliepdami į šią iniciatyvą, rugsėjo 20-ąją Simno gimnazijos II-IV klasių mokiniai minėjo Europos paveldo dieną – dalyvavo pažintiniame pasivaikščiojime ir viktorinoje „Kultūros paveldas Simne: pažink ir pramogauk“. Ekskursiją vedė ne tik Alytaus rajono savivaldybės komunalinio ūkio skyriaus vyr. specialistas Vytenis Skendelis, Alytaus miesto turizmo informacijos centro vyr. turizmo specialistė Birutė Malaškevičiūtė, bet ir mūsų gimnazijos mokinės. II a klasės gimnazistės: Miglė Zailskaitė, Gabija Babikaitė, Marita Jančiukaitė ir Rugilė Miliauskaitė – plačiau supažindino su lankomais objektais: Simno miesto istoriniu centru, sinagoga, Lietuvos partizanų kapais ir Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

 Ekskursijos metu mokiniai ne tik išgirdo įdomių faktų apie savo gyvenamosios vietos istoriją, bet ir dalyvavo viktorinoje, kurios nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais, už kuriuos dėkojame jau minėtiems atstovams iš Alytaus.

Istorijos mokytoja Vineta Dzeikauskienė