Edukacinė pamoka „Ateik ir sužinok“ bibliotekoje

Gimnazijos ketvirtokai, lydimi mokytojos Eglės Minevičės, penktadienį rinkosi į biblioteką, kur vyko edukacinė pamoka, skirta naujų knygų pristatymui. Moksleiviai taip pat apžiūrėjo jau veikiančią knygų parodėlę. Didelio susidomėjimo sulaukė knygų serija „Nevala Bertis“, kurią išleido „Nieko rimto“ leidykla. Atsirado mokinių, kurie jau buvo skaitę kai kurias šios serijos knygas, todėl trumpai jas pristačiau.

„Nepamiršau“ pristatyti ir knygų autorių, dailininkų, o jeigu knyga išversta į lietuvių kalbą – ir vertėjų. Šios klasės mokiniai daug skaito, todėl rekomendavau skaityti ir anksčiau išleistas puikias knygas. Vaikams paskaičiau ištrauką iš knygos „Sniegas“, todėl dar renginiui nepasibaigus smalsiausi mokinukai jau rezervavo knygelę.

Vėliau vaikams pasiūliau užduotį – iš žodžio ROBOTAS sudaryti kuo daugiau naujų žodžių. Kiekvienas dirbo savarankiškai, o baigusiems darbą – savo naujai sudarytus žodžius teko „paviešinti“. Užduotis vaikams labai patiko, todėl „namų darbams“ pabėriau žodžio AUTOMOBILIS raides.

Edukacinės pamokos – puikus „raktelis“, kuris atrakina vaikų norą skaityti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė