Pradinių klasių „Rudenėlio šventė“

    Ruduo… Jau regime rudens spalvų atspindžius upėse, rūke skęstančius saulėlydžius, braidome auksinių lapų kilimais, todėl pats laikas pradinukams švęsti tradicinę šventę ,,Rudens turtai“. Todėl spalio 23 dieną Simno gimnazijos pradinių klasių mokiniai, pasipuošę ir pakiliai nusiteikę, susirinko į aktų salę.

Ir štai atėjo pats Dėdė Rudenėlis, nešinas pilnu krepšiu rudens gėrybių. O jam iš paskos atskrido šarka Patarška, kuri informavo Rudenėlį, kas šioje salėje vyksta. Jis labai apsidžiaugė, pamatęs tiek vaikučių, ir su visais susipažino. Kiekviena klasė įvairiais „būdais“ Rudenėliui pristatė mėgstamiausią daržovę: dainavo linksmas daineles, deklamavo eilėraščius, vaidino pasaką ,,Ropė“, paruošė teatralizuotą pasirodymą, ne tik supažindino, ką galima pasigaminti iš pasirinktų daržovių, bet ir užrašė į receptų knygą. Po šaunių prisistatymų visi išsiskirstėme po klases, kur vyko įvairios veiklos. Kiekvienas mokinys savo sumanumą ir išradingumą galėjo atskleisti gamindamas darbelį iš gamtinės medžiagos, o kūrybinius gebėjimus atskleidė komponuodamas iš spalvingų rudeninių lapų, vaisių paveikslą. Apžiūrėję, aptarę ir pasigrožėję darbeliais klasėse, surengėme įspūdingą kūrybinių darbelių parodėlę mokyklos fojė.

Kiekvienam buvo smalsu, kokių dar staigmenų bus šią ypatingą dieną – pas mus į svečius atvyko bendrijos „Mažųjų ugdymas“ vadovė Rasa, kuri vaikams pravedė edukacinę programą „Mano kepaliukas“. Mokiniai susipažino su kepyklos vadove, sužinojo, kodėl kepėjai ryši prijuostes ir dėvi kepuraites, kodėl rėtis kiauras, kokio skonio miltai, rauginta tešla ir kt. Buvo labai smagu, nes vaikai tapo kepėjais. Mažieji savo rankytėmis gamino duonelę: sijojo miltus, minkė tešlą, suteikė kepaliukams formą ir nekantraudami laukė iškepančios šiltos, garuojančios, kiekvieno su meile skirtingai pagamintos duonelės. Iškeptą duonutę vaikai ragavo, o kas liko nesuvalgyta, nešėsi namo, ketindami pavaišinti šeimos narius.

Nuotaikinga šventė baigėsi, Rudenėlis jau atsisveikino… O mes džiaugiamės nauja patirtimi ir nekantriai laukiame naujų įdomių susitikimų!

                                              Pradinių klasių mokytoja

Laima Jurčiukonienė