Atostogų diena, kupina įspūdžių

„Jaunimas gali“ – tai gyvenimo įgūdžių ugdymo programa, skirta Lietuvos regionų jaunimui, įkurta 2015 metais ir vykdoma 16-oje vietovių. Jos metu jaunuoliai ir moksleiviai visus mokslo metus trunkančių savaitinių nemokamų užsiėmimų metu, dalyvaudami sporto renginiuose, diskusijose ir edukacinėse išvykose, ne tik ugdosi kritinį mąstymą, atsakomybę už savo veiksmus, bet ir mokosi gyventi produktyvų, sveiką gyvenimo būdą.

Spalio 30 dieną Kaune vykusiame pirmajame programos „Jaunimas gali“ 2019-2020 metų sezono renginyje dalyvavo ir Simno gimnazijos atstovai. Jaunuoliai ne tik rungtyniavo sporto varžybose, bet ir aplankė įvairias įmones bei įstaigas, kuriose susipažino su pristatytomis profesijomis. Simno gimnazistai lankėsi Kauno policijos komisariate, kur pareigūnas Darius plačiau papasakojo apie policininko profesiją: apžiūrėjome atnaujintą policijos autoparką, „susipažinome“ su tarnybiniu šunimi, moksleiviai galėjo „pasimatuoti“ neperšaunamas liemenes, šalmus, kitas apsaugos priemones, „pačiupinėti“ policijos pareigūnų ginkluotę. Vėliau keliavome į KTU rūmus, kur merginoms fizinės medicinos kineziterapeutė skaitė paskaitą apie lytinius santykius ir jų reikšmę sveikatai. Tuo pat metu vaikinams Vandžiogalos bendruomenės pareigūnas kalbėjo apie žalingus įpročius ir prekybą žmonėmis, o mažieji programos dalyviai „Žalgirio“ komandai piešė palaikymo plakatus. Renginio pabaigoje visi stebėjome Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandų.

Mūsų gimnazijos atstovai, dalyvavę šiame renginyje, namo grįžo ne tik kupini įspūdžių, patyrę nuotykių, bet ir „įsigiję“ naujų draugų, nemažai sužinoję.

 

Simno gimnazijos fizinio ugdymo  mokytoja Danutė Gudaitienė