Edukacija Alytaus Kraštotyros muziejuje

 Lapkričio 27 dieną Simno gimnazijos 6–7 klasių mokiniai ir juos lydinti socialinė pedagogė Žaneta Bagdžiūnienė vyko į Kraštotyros muziejų. Čia mus sutiko Raudonojo kryžiaus darbuotoja ir pakvietė dalyvauti animacijos edukacijoje. Mokiniai sužinojo, kas yra animacija, kada ir kokiu būdu ji atsirado. Labiausiai visiems patiko, kad patys galėjo pasigaminti po judantį paveiksliuką, kurį parsivežė namo.

Po edukacijos muziejininkas supažindino su muziejaus ekspozicija, papasakojo mūsų krašto istoriją. Ekskursijos dalyviai galėjo išbandyti ginklus, kuriais mūsų protėviai gynėsi nuo priešų, išgirdo knygnešių istoriją, pamatė netikėčiausias vietas, kuriose knygnešiai slėpė draudžiamas lietuviškas knygas. Įdomūs ir tikroviški eksponatai visus skatino kuo daugiau išgirsti ir sužinoti.

Kraštotyros muziejus – pati geriausia vieta susipažinti su krašto istorija, išgirsti įdomių pasakojimų. Už tai esame dėkingi Alytaus Raudonojo kryžiaus organizacijai, kuri Simno gimnazijos mokinius ne tik pakvietė į šį įdomų renginį, bet ir pavaišino mėsainiais.

Socialinė pedagogė Žaneta Bagdžiūnienė