Kalėdas pasitinkant

3b klasės mokiniai, prasmingai laukdami didžiųjų metų švenčių, gruodžio 19 dieną savo klasę „pavertė“ kūrybinėmis dirbtuvėmis. Visi plušėjo, nes darbų iš  tiesų buvo daug:  mokiniai kūrė  kalėdinę puokštę, mokėsi pakuoti dovanas, nes dovanų teikimas – neatsiejama švenčių tradicijų dalis. Kartais reikia tik nedidelio prisilietimo ir dalelės rankų šilumos, kad dovana artimiausiam žmogui taptų mažu stebuklu, sušildančiu sielą, todėl dovanos įpakavimas ir pateikimas – ne mažiau svarbi detalė, kaip ir pati dovana. Atlikdami tokius kruopščius pakavimo darbus, trečiokai į pagalbą pasikvietė Indrutės Babikaitės mamą, kuri atskleidė įdomių dovanų pakavimo paslapčių. Kantriai rodė ir aiškino, kaip kalėdines dovanėles apgaubti pasirinktu dovanų popieriumi, perrišti juostele, dekoruoti. Ji mokiniams priminė, kad vienas svarbiausių dalykų, norint gražiai supakuoti dovaną – jos forma: kvadratinėje pakuotėje jau esančios dovanos (arba įdėtos į dėžutę) gerokai palengvina pakavimo procesą. Akcentavo, kad labai svarbus ir pakavimo popierius: kuo jis plonesnis, tuo didesnė tikimybė, kad įplyš. Patarė, kad galima dovaną dėti į skaidrų maišelį, pripildytą blizgių konfeti, kankorėžių, eglės šakelių, saldainių ar kitų šventiškų detalių.

Supakavę dovanas, mokiniai savo fantaziją ir kūrybinius gebėjimus galėjo atskleisti puošdami kalėdinę puokštę, kurią dekoravo natūraliomis priemonėmis: augalais, spalvingomis džiovintomis gėlėmis, šakelėmis, kankorėžiais, kvepiančiomis cinamono lazdelėmis. Puokštė, pagaminta nesugaištant daug laiko ir „nešvaistant“ pinigų – tai originali staigmena, kuri nustebins širdžiai brangius žmones, padės išreikšti meilę ir parodyti dėmesį, kurio galbūt trūko visus metus.

Pamokoje mokiniai įsitikino, kad, pasitelkus fantaziją, galima išradingai ir originaliai supakuoti mielą staigmeną patiems artimiausiems žmonėms šv. Kalėdų proga, todėl visi dirbo ir mokėsi gerai nusiteikę, o per pertrauką dalinosi įspūdžiais.

         3b klasės mokytoja Laima Jurčiukonienė