Gimnazistai lankėsi „Aukštųjų mokyklų mugėje“

  Sausio 23 dieną Kaune vyko tradicinė 19-oji „Aukštųjų mokyklų mugė“, kurioje Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai supažindino mokinius su studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka. Šioje mugėje, lydimi istorijos mokytojos Vinetos Dzeikauskienės, lankėsi ir Simno gimnazijos II–III g klasių mokiniai. Jie „ieškojo“ atsakymų į rūpimą klausimą, kaip tapti išsvajotos Alma Mater studentu ir įgyvendinti svajonę – tapti gydytoju ar inžinieriumi…

Gimnazistams į rūpimus klausimus padėjo atsakyti aukštųjų mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų atstovai. Renginyje buvo pristatoma daug inovacijų, išradimų, studentų darbų ir naujų projektų. Inovacijų zonoje vykusiose praktinėse dirbtuvėse mokiniai išbandė virtualios realybės pramogas, kūrybinėse elektronikos dirbtuvėse litavo sintezatorių, galėjo atlikti kūno masės ir šuolio tikslumo analizes bei dalyvauti kitose pramogose. Profesinio mokymo mugės erdvėje atvykusieji galėjo pasivaišinti įvairiais studentų pagamintais kepiniais ir kitais skanėstais, o grožio srityje besimokančios mokinės kvietė į savo mokymo įstaigų grožio kampelius, kur ne tik dalijo vertingus patarimus, bet ir darė šukuosenas, makiažus.

 Grįžę namo, mokiniai įgyta patirtimi pasidalins su klasės draugais, o parvežtas dovanas: lankstinukus, bukletus, rašiklius, atšvaitus ir pieštukus, galbūt padovanos gimnazijos bibliotekai.

Istorijos mokytoja Vineta Dzeikauskienė