Pradinių klasių Kaziuko mugė

  Kovo 6 dieną Simno gimnazija klegėjo nuo tikro „jomarko“ – čia šurmuliavo  Kaziuko mugės prekybininkai, kurie visus apsilankiusius kvietė „pirkti“ įvairiausių kepinių, rankdarbių, suvenyrų. Mokinių darbeliai džiugino mugės lankytojų akis. Smaližiai galėjo įsigyti įvairiausių skanėstų: saldainių, sausainių, vaflių, pyragų ir kitų kepinių.

Ketvirtokai mokiniams priminė, kad susirinkome paminėti šv. Kazimierą – Lietuvos globėją. Mugėje buvo ir  daug norinčių pašokti – juos paruošė mokytoja Alma Kyguolienė. Pirmokėliai šoko šokį „Jurgeli, meistreli“, antrokėliai – „Dribsiuką“, trečiokėliai – „Bitute, pilkoji“, o ketvirtokai – „Čia čia čia“. Neformalaus ugdymo šokių būrelio šokėjos pašoko šokį „Gera“, o 3 b klasės mokinės – „Improvizaciją“.

Pasilinksminusius pradinukus renginio vedėjai pakvietė pasižvalgyti po mugę. Čia prekystaliai „lūžo“ nuo įvairiausių prekių: saldumynų, gėrimų, savo rankomis darytų suvenyrų, kurių  įsigyti galėjo ne tik klasės draugai, bet ir mokytojai, svečiai, kurie norėjo iš mugės namiškiams parnešti įvairiausių lauktuvių.

Džiugu, kad mokiniai, dalyvaudami tokiuose renginiuose, mokosi ne tik kultūringai bendrauti, derėtis, bet ir džiaugtis draugų sukurtais meniškais dirbiniais, pasisemti kūrybinių idėjų.

Pradinių klasių mokytojos