Realinių mokslų savaitė

Kovo 9–13 dienomis Simno gimnazijoje pertraukų ir pamokų metu vyko realinių mokslų savaitės veiklos. Informacinių technologijų mokytojos Danutė Česynienė ir Danguolė Kavaliauskienė su II ag klasės mokiniais kūrė filmukus apie gimnazijos laboratorijoje per biologijos, fizikos ir chemijos pamokas vykdytas veiklas. Taip pat sukurtas filmukas, pristatantis Robotikos būrelio veiklas. Ketvirtadienį mokinių sukurti filmai buvo demonstruojami gimnazijos fojė.

Antradienis – fizikos diena „Laboratorija iš arti“. Per pertraukas mokiniai, vadovaujami fizikos mokytojos Astos Tamulynienės, ne tik pristatė savo sukurtus darbus kitiems, bet ir patys aktyviai įsijungė į veiklas: jungė elektros grandines, stebėjo paprasčiausią radijo imtuvo schemą (radijas buvo sukonstruotas ir gaudė bangas), tyrė vandens laidumą įvairiuose tirpaluose.

Kovo 12 dieną gimnazijoje vyko 8–III g klasių viktorina „Chemija aplink mus“, kurią organizavo chemijos mokytoja Irena Tarasevičienė. Viktoriną sudarė 3 turai: 1 ir 2 –  komandiniai, o 3 – individualus. Komandiniame ture geriausiai sekėsi II ag klasės mokiniams (Gabijai, Adai, Evaldui ir Deividui). Individualiame ture nugalėjo I ag klasės mokinys Audrius Kričena.

Realinių mokslų savaitę turėjo „vainikuoti“ matematikos „p diena“, kuri švenčiama kovo 14 d. („3/14“ datos formate „mėnuo/diena“), nes 3, 1 ir 4 yra skaičiaus π (pi) pirmosios trys reikšmės. III g klasės mokiniai, vadovaujami matematikos mokytojos Danutės Česynienės, rengė skaičiaus p pristatymą 5–Ig kl. mokiniams, tačiau, dėl „netikėtai“ prasidėjusių pavasario atostogų, pristatymas ir kiti planuoti šios dienos renginiai neįvyko.

Mokytoja Danguolė Kavaliauskienė