Dvasinio susikaupimo savaitgalis

Jaunųjų maltiečių rekolekcijos“ – dar vienas sėkmingas jaunųjų maltiečių vidinio projektų fondo renginys, todėl pirmą spalio savaitgalį mes, Simno, Pivašiūnų ir Žilinų maltiečiai, skyrėme dvasiniam susikaupimui ir bendrystei.

Šeštadienį ryte išvykome į kelionę po regiono vienuolynus. Lankydamiesi Kaišiadoryse, sustojome pagerbti palaimintojo Teofilio Matuliono, grožėjomės Kaišiadorių katedra. Paparčių vienuolyne susitikome su sese Aušrine, kuri supažindino su vienuolyno bei sesių gyvenimo ir pašaukimo istorijomis. Pasiekę Baltriškes, įsikūrėme svečių namuose ir susibūrėme susipažinti: brolis Egidijus papasakojo apie vienuolyną, Tiberiados brolių bendruomenę, savo gyvenimo kelionę į Lietuvą. Vakare dalyvavome jaunimo draugystės susitikime: vyko adoracija, jaunų žmonių liudijimai, skambėjo giesmės. Sekmadienį pradėjome šv. Mišiomis: brolis Egidijus dalinosi maldos tema bei tikėjimo pažinimo kelione kiekvieno žmogaus gyvenime. Kelionės pabaigoje susėdome bendram aptarimui: džiaugėmės išgirstomis mintimis, jaunimo liudijimais bei aplinkinių nuoširdumu.

Savaitgalio išvykoje sustiprinome tarpusavio ryšius, ugdėmės vertybių supratimą ir draugystę, galėjome įsiklausyti į save, pažinti Dievo artumą.

Dalyvavusiems išvykoje dėkojame už buvimą kartu.

                                                                                       Simno gimnazijos jaunieji  maltiečiai