Malonu gauti dovanų

Pratęstas karantino laikotarpis „verčia“ pristabdyti kai kurias veiklas, todėl atsirado daugiau laiko mėgstamos literatūros skaitymui. Nors šiandien bibliotekų fondai nemaži, bet dovanotų knygų gauti visada malonu. Džiugu, kad daugėja žmonių, kuriems malonu ne tik gauti, bet ir dalintis, todėl labai džiaugiamės buvusios Simno gimnazijos abiturientės Aivos Tamkevičiūtės dovanomis: ji bibliotekai padovanojo knygų paaugliams, žodynų, kurių jai jau nereikės, o moksleiviai dar mielai pasinaudos.

Kraštietis profesorius Arvydas Šeškevičius taip pat dažnai svečiuojasi Simne ir beveik visada atvyksta su dovanomis. Taip gimnazijos bibliotekos fondus papildėme medicinine literatūra, žodynais, žinynais, o biologijos kabinetą – įvairiomis mokymo priemonėmis. Šį kartą sulaukėme puikiai išlaikytų vertingų meno albumų: vieni „atiteko“ dailės kabinetui, o kiti „apsigyveno“ bibliotekoje.

Tikiu, kad geras pavyzdys užkrečia. Prasidėjus gruodžio mėnesiui, visi ruošime namus artėjančioms šventėms, todėl mes, bibliotekininkai, tikimės, kad bibliotekos vėl sulauks dovanų… Juk ne akcija „Knygų Kalėdos“ svarbi, o socialinis ryšys!

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie dalinasi!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė