Biologijos pamokos kitaip

Prasidėjo nuotolinių pamokų ciklas „Pažinimo voratinklis“. Žymūs Lietuvos zoologijos sodo biologai ir edukologai vykdo gamtamokslinio švietimo strategiją, kurios tikslas – informuoti ir šviesti visuomenę apie gamtosaugą ir nykstančių laukinių gyvūnų rūšių išsaugojimą.

Simno gimnazijos 7 kl. mokiniai sausio 28 d. dalyvavo nuotolinėje biologijos pamokoje „Seniausi pasaulio gyventojai – ropliai“, kurios metu Violeta Lazarevičienė supažindino su roplių biologine įvairove. Septintokai sužinojo, kokie ropliai gyvena Lietuvoje (natūralioje aplinkoje ir zoologijos sode), kaip Metelių regioninis parkas dalyvauja balinio vėžlio, įrašyto į Lietuvos Raudonąją knygą, išsaugojimo projekte, plačiau išsiaiškino apie roplių ypatumus, reikšmę.

Vasario 4 d. stebėjo nuotolinę biologijos pamoką „Varliagyviai. Įvairovė ir jų gyvenimo ciklas“, kurią vedė Vytautė Beinarienė. Ji papasakojo apie varliagyvių įvairovę pasaulyje ir Lietuvoje, apibūdino jų reikšmę ir gyvenimo ciklo metamorfozes, neįtikėtiną prisitaikymą bei gynybos „mechanizmą“.

Biologijos mokytoja Rima Pavolienė