Istorijos-pilietiškumo pamokos, skirtos Vasario 16-ajai

  Projektas „Bendradarbiaujančios klasės“ kartu su Mokyklų tobulinimo centru visas šalies mokyklas pakvietė jungtis prie didžiausios bendradarbiavimo pamokos, skirtos Vasario 16-ajai. Simno gimnazijos mokytojai ir mokiniai atsiliepė į šią iniciatyvą ir prisijungė.

„Vardan tos Lietuvos!“ – ir širdyse, ir ekranuose penktadienį susitiko Simno gimnazijos Iag klasės mokiniai ir Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos dešimtokai, dalyvaudami istorijos pamokoje „Žinutė Lietuvai“. Mokiniai susipažino vieni su kitais, pristatė gyvenamąsias vietoves, pagilindami žinias apie savo ir bendradarbiaujančios klasės kraštą, Padlet platformoje rašė sveikinimus Lietuvai. Žaisdami kahoot pakartojo bei įtvirtino žinias viktorinoje „Ką aš žinau apie Vasario 16-ąją“. Istorijos pamoka pavyko puikiai. Mokiniai buvo aktyvūs, smalsūs, atviri ir kūrybingi. Kitokios pamokos, nauji draugai ir naujos mokytojos buvo ir staigmena, ir intriga, ir naujos žinios.

8a klasės mokiniai dalyvavo didžiausioje bendradarbiavimo pamokoje, į kurią prisijungė daugiau kaip 180-ties mokyklų mokiniai ir mokytojai. Dalyviai atsakė į klausimus mentimeeter sistemoje ir stebėjo pamoką Youtube kanalu.

Visą šią savaitę vyko nuotolinės integruotos istorijos-pilietiškumo, dailės, technologijų pamokos, skirtos prisiminti ir paminėti Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną. Iki pirmadienio (vasario 15 dienos) tebevyksta iššūkis klasėms „103 kilometrai – Lietuvai“ bei mokinių tarybos organizuojama akcija „Laisvės angelas“.

Švęskime vasario 16-ąją kartu, susikurdami šventę namuose!

Istorijos mokytoja Vineta Dzeikauskienė