Nuootoliniai gimnazistų susitikimai su Alytaus ir Marijampolės kolegijų atstovais

Kov o 2-4 dienomis Simno gimnazijos II, III, IV klasių auklėtojos, vykdydamos profesinį orientavimą, organizavo nuotolinius susitikimus su Alytaus ir Marijampolės kolegijų atstovais, kurie pristatė savo organizacijų veiklą, populiariausias studijų programas ir specialistus.

Alytaus kolegijos atstovės mokiniams pasakojo apie mokymąsi vienintelėje aukštojo mokslo institucijoje Dzūkijos regione, joje vykdomas studijų programas. Jos akcentavo, kad vienas svarbiausių akademinės bendruomenės tikslų – pasiūlyti žinių siekiantiesiems kuo daugiau šiuolaikiškų, rinkos poreikius tenkinančių studijų programų ir kartu siekti, kad studijų metai studentams būtų produktyvūs pirmiausia kokybės prasme. Supažindino su Bendrojo priėmimo informacine sistema, reikalavimais stojantiesiems, dalykais, kurių egzaminus reikia pasirinkti laikyti.

Marijampolės kolegijos atstovės mokiniams paaiškino studijų kolegijose ir universitetuose panašumus ir skirtumus, pristatė paklausiausias studijų programas, supažindino su testu apie gabumus bei organizavo kahoot žaidimą. Geriausiai pasirodę mokiniai buvo apdovanoti Marijampolės kolegijos įsteigtais prizais, kuriuos pristatys į gimnaziją ir, kai prasidės pamokos, įteiks mokiniams.

IV ag klasės auklėtoja Vineta Dzeikauskienė