Draugystei nesutrukdė karantinas

Smagu, kad tarp Simno ir Butrimonių gimnazijos jaunųjų informatikų, lankančių NVš būrelius: „Kuriu su LogoMotion ir mokausi programuoti Scratch bei micro:bit kompiuteriukais“ ir „Konstravimas su VEX ir programavimas (Modkit, Scratch, Logo)“ užsimezgusi draugystė sėkmingai tęsiasi. Jau tradicija tapo susitikti ir pasveikinti vieni kitus didžiųjų švenčių proga. Todėl balandžio 2 dieną abiejų gimnazijų mokiniai dalyvavo virtualiame susitikime, kuriam aktyviai ruošėsi Scratch programa kurdami projektus tema „Velykų stebuklai“. Sukurti projektą nelengva, nes reikia susikurti veikėjus, tuomet sugalvoti savo projekto siužetą, kuriame veikėjai atliks kokį nors veiksmą.

Prisijungę į susitikimą, mokiniai pasveikino vieni kitus artėjančių švenčių proga, palinkėjo gražių margučių ir naujų įdomių projektų. Susitikimo metu mokinių darbus ekranuose rodė mokytojos Danutė Česynienė ir Jonė Poliakienė. Pirmieji projektus pristatė simniškiai, kurie, kaip tikri profesionalai, komentavo savo darbus. Nors Butrimonių gimnazijos informatikai jaunesnio amžiaus, jie nenusileido Simno moksleiviams ir drąsiai pristatė savo darbus. Įdomu buvo pasižiūrėti į sukurtus projektus, nes jie iš tiesų buvo įdomūs. Visiems labai patiko Simno moksleivių sukurtas žaidimas, kuriame triušis ieško kiaušinių, ir Butrimonių gimnazijos mokinių linksmieji kiaušiniai, šokantys rokenrolą.

Susitikime vyravo gera nuotaika, kurios nesugadino netikėtai „atsiradusios“ techninės problemos. Pakiliai nusiteikę, pasimokę ir įgavę daugiau patirties, atsisveikindami mokiniai dar kartą palinkėjo vieni kitiems gražių ir saugių švenčių, tikėdamiesi, kad pavyks dar „gyvai“ šiais metais susitikti ir surengti robotų varžytuves.