Velykų šventė „Aš margutį ridenu…“ ikimokyklinio ugdymo skyriuje

Šv. Velykų šventė prasideda Verbų sekmadienį ir baigiasi po dviejų savaičių – per Atvelykį arba vaikų Velykėles. Šis laikas susijęs su gamtos ir žmogaus atgimimu, atsinaujinimu, tikėjimu.

Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai kartu su pedagogėmis ruošėsi pačiai linksmiausiai pavasario šventei – šventoms Velykoms. Vaikai su mokytojomis augino žalumynus, kurie simbolizuoja atgyjančią gyvybę, sugrįžtantį pavasarį ir džiaugsmą. Ugdytiniai ne tik iš įvairių priemonių gamino margučius, bet numargino dar ir po didelį margutį. Paskui pagamintais margučiais papuošė lauke esantį kalnelį, ant kurio, šalia spalvingų margučių, įsitaisė ir Velykų zuikutis.

„Vabaliukų“ grupės ugdytiniai suorganizavo parodėlę „Velykų zuikutis ir margutis“ ir pakvietė joje dalyvauti ne tik darželio ugdytinius, bet ir tėvelius, pedagogus. Pagamintais darbeliais puošė savo grupes, darželio patalpas.

Vaikučius aplankė Velykų bobutė – Velykė, nešina pintine margučių ir dovanėlių. Ji vaikams papasakojo, kokia Didžiosios savaitės prasmė, kaip dažomi margučiai, kas yra Velykė. Paskui visi kartu dainavo daineles, šoko kiškių šokius, ėjo ratelius.

Po Velykų ugdytiniai vėl rinkosi į grupes kupini įspūdžių, smagiai nusiteikę, nešini margučiais ir dalyvavo margučių ridenimo varžybose, ieškojo po grupę išsibarsčiusių margučių.

Taip mūsų mažieji susipažino su Velykų tradicijomis ir papročiais.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja A. Kubilienė