Antrokų ekskursija į Alytų

Šiltą ir saulėtą birželio 8-osios rytą Simno gimnazijos antrokai, lydimi mokytojų Danguolės Ardzevičienės ir Albinos Kasperavičienės, išvyko į Dzūkijos sostinę – Alytų. Ten jų laukė Alytaus priešgaisrinės gelbėtojų tarnybos darbuotojai, kurie supažindino su gaisrininko profesija. Vaikučiai susižavėję klausėsi pasakojimo, kokia svarbi ši profesija, keli net prasitarė, kad norėtų tapti gelbėtojais. Vėliau mokiniai apžiūrėjo automobilių įrangą, „pasimatavo“ šalmą bei drabužius, matė keliamas ugniagesių kopėčias, kurių aukštis visus nustebino, bet labiausiai jiems patiko įlipti į gaisrininkų automobilį ir jame pasėdėti.

Nusifotografavę kartu su ugniagesiais gelbėtojais, antrokai nuskubėjo į Rotušės aikštę ir miesto sodą, kur apžiūrėjo Laisvės angelo paminklą bei pasigrožėjo fontanu ir jo pursluose mirgančia vaivorykšte.

Vėliau išvykos dalyviai ėjo ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu – Baltosios rožės – ir įkopė į Alytaus piliakalnį. Pasigrožėję įspūdingais gamtos vaizdais, išklausę mokytojos papasakoto padavimo apie Alytaus miesto vardo atsiradimą ir pasisupę sūpynėse, antrokėliai pavargę, bet kupini naujų įspūdžių, sugrįžo namo.

Mokytoja Danguolė Ardzevičienė