Ikimokyklinio ugdymo skyriuje vyksta STEAM savaitė „Moksliukų akademija“

  Šią savaitę Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje vyksta STEAM savaitė „Moksliukų akademija“. Kiekvieną dieną ugdytiniai atlieka po eksperimentą. „Vabaliukų“ grupės vaikai tyrinėja vandenį. Į šią veiklą įtraukėme ir tėvus, pasiūlėme namuose kartu su vaikučiais atlikti eksperimentą „Vanduo skaidrus ir bespalvis.

Pirmąją dieną vaikai išbandė, kuo gi skiriasi gėlas ir sūrus vanduo, degustavo, kuris vanduo skanesnis – saldus ar sūrus.

Antrąją dieną, atlikdami eksperimentą „Skęsta – neskęsta“, išsiaiškino, kad akmenukai skęsta, nes yra sunkūs, o dangteliai, pagaliukai – ne, nes yra lengvi.

Trečiąją dieną vaikai aiškinosi klausimą, kada vanduo laša, o kada bėga: įsitikino, kad iš pilno maišelio vandens srovė labai stipri, o iš maišelio, kuriame mažai vandens – bėga lėtai. Ketvirtąją dieną ugdytiniai „pasodino“ ir grožėjosi „Vandens gėlių sodu“ – daug teigiamų emocijų suteikė vandenyje besiskleidžiantys žiedai. O penktąją dieną, atlikdami eksperimentą „Kempinė sugeria vandenį“, stebėjosi, kur dingo vanduo.

Tėveliai su vaikučiais aktyviai dalyvavo eksperimentuose: ne tik tyrinėjo vandens skaidrumą ir spalvą, bet ir aiškinosi, kas skaniau – pienas ar vanduo? Taikydami STEAM metodikos elementus, vaikai daug sužinojo apie vandenį, jo savybes, o  eksperimentuodami pažino pasaulį, mokėsi reikšti emocijas, jausmus, ugdė savo asmenybę, įgijo naujų gebėjimų ir tobulino turimus.

Mokytoja Aurelija Kubilienė