STEAM veiklos „Smalsiukų“ grupėje

„Smalsiukų“ grupės vaikučiai visą savaitę nuo spalio 18 iki 22 dienos vykdė STEAM veiklas. Atlikome tyrimą su kempinėlėmis ,,Skęsta ar plūduriuoja“. Stebėjome, kas vyksta, kai sausą kempinėlę įmetame į stiklinę su vandeniu – ji plūduriuoja ant vandens. O kas atsitinka, kai šlapią kempinėlę įmetame į stiklinę, pripiltą vandens – vaikai pastebėjo, kad kempinėlė panyra. Padarėme išvadą, kad šlapia kempinėlė sunkesnė, todėl ir panyra.

Antrąją dieną atlikome eksperimentą „Spalvų fabrikas“: vaikai plėšė krepinį popierių ir metė į stiklinę, pripiltą vandens. Kiek buvo džiugių emocijų, kai pamatė, kad vanduo nusidažė tokia spalva, kokios spalvos popierius buvo įmetę į vandenį. Vienoje stiklinėje vanduo nusidažė raudonai, kitoje – violetine, trečioje – žydra, ketvirtoje – geltona spalvomis.

Trečiąją dieną bandymas „Burbuliatorius“ suteikė daug džiaugsmo, nes reikėjo pūsti per šiaudelį ir stebėti burbulus. Stiklinėje, pripiltoje vandens, per šiaudelį patekęs oras veržėsi į paviršių pavirsdamas burbulais – tokią išvadą padarė vaikai.

                                                         Mokytoja Rasa Juškauskienė