Ikimokyklinio ugdymo skyriuje paminėta Tarptautinė tolerancijos diena

 Lapkričio 16-ąją minima Tarptautinė tolerancijos diena, todėl Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdomo skyriaus mokytojos paaiškino ugdytiniams žodžio „tolerancija“ reikšmę: žaisdami, stebėdami mokomuosius filmukus, vaikai sužinojo, jog tolerancija – tai pakantumas, mandagumas, pagarba kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks, negu esame mes. Prisiminėme ir mandagumo abėcėlę – tris paprasčiausius žodžius: „ačiū“, „prašau“, „atsiprašau“. Paaiškinome ugdytiniams, jog šių metų Tolerancijos dienos simbolis – „Tolerancijos miestas“: ne tik tas, kuriame gyvename, bet ir toks, apie kurį svajojame ar norėtume gyventi.

Kiekvienos grupės vaikučiai pasirinko mėgstamas veiklas: „Vabaliukų“ grupė „statė“ miestą iš antrinių žaliavų, „Pelėdžiukų“ ir „Kodėlčiukų“ – iš kaladėlių, o „Smalsiukų“ grupė statė ir aplikavo mūsų miestelį. Visi grožėjomės nuostabiais miestais…

Mes, mokytojos, skatinome ugdytinius suprasti, kad jau nuo mažens reikia žinoti ir kasdieniniame gyvenime „vartoti“ sąvokas: „draugystė“, „pagalba draugui“, „nuoširdumas“, „supratingumas“, „mandagumas“. Vaikučiai pažadėjo būti draugiški, užjausti ir padėti savo draugams.

 

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja I. Emartienė