Geros savijautos programos dalyviai – pirmokai

  Lapkričio 16 d. Simno gimnazijos 1b klasėje vyko geros savijautos programos „Bendradarbiavimo bei darbo komandoje įgūdžių ugdymas pasitelkiant STEAM veiklas“ užsiėmimai. Šia programa siekiama gerinti mokinių emocinę būklę, sukuriant kuo palankesnes sąlygas patirti mokymosi sėkmę.

Užsiėmimų pradžioje vadovas Karolis Milius mokiniams paaiškino raidžių STEAM reikšmę. Po to iš popieriaus ir plastikinio šiaudelio sukonstravo lėktuvą. Ypač teigiamų emocijų mokiniai patyrė, kai aiškinosi, kieno lėktuvėlis skrenda toliausiai.

Kūrybinius gebėjimus mokiniai atskleidė konstruodami lego konstruktorius. Ar tvirtai ir teisingai sukonstravo galėjo pasitikrinti paleisdami sukonstruotą daiktą lynu.

Pirmokams ypač džiugių emocijų suteikė roboto gelbėtojo konstravimas, jie džiaugėsi, kad pavyko teisingai sukonstuoti robotą, kuris „išgelbėjo“ žmones ir šuniuką.

Mokiniai trumpam tapo ir statybininkais: su programos vadovu išsiaiškino, kad, norint pastatyti bokštą, reikia turėti projektą, pasirinkti statybines medžiagas ir susitarti su draugais, kokia tvarka vyks darbai. Vaikai statė pagal projektą (piešinį), pasidalindami darbus, tartdamiesi ir bendradarbiaudami.

Mokiniai, dalyvaudami STEAM veiklose ir dirbdami grupėse, ugdė bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, lavino gebėjimą priimti sprendimus, techninius robotų konstravimo įgūdžius,tobulino kritinį ir kūrybinį mąstymą.

Pradinių klasių mokytoja Laima Jurčiukonienė