Realinių mokslų savaitė

Lapkričio 22-26 dienomis Simno gimnazijoje buvo organizuota realinių mokslų savaitė: vyko integruotos pamokos arba netradicinis ugdymas.
5 ir 6 klasių mokiniai dalyvavo IT „Greitojo teksto rinkimo konkurse“ – buvo svarbu ne tik greitis, bet ir tikslumas. Susumavus rezultatus, nugalėtojais tapo: 5a klasėje: I vieta – Evelina Petrikaitė, II vieta – Austėja Rinkevičiūtė, III vieta – Aistė Revutaitė. 6a klasėje: I vieta – Urtė Stanytė, II vieta – Greta Jakimavičiūtė, III vieta – Benas Juškauskas. Sveikiname nugalėtojus! Konkursą organizavo mokytojas Gediminas Kanapickas.
Lapkričio 25-ąją vyko chemijos ir fizikos diena. Chemijos mokytoja Irena Tarasevičienė 8a klasėje dirbo su „Vernier“ jutikliais ir matavo anglies dioksido kiekį pačioje laboratorijoje bei iškvėptame ore, todėl mokiniams teko „truputį“ pasportuoti ir balionus pūsti. Fizikos mokytoja Asta Tamulynienė su II a klasės gimnazistais „žaidė“ fiziką: gamino ekologiškus automobilius ir organizavo varžytuves. Toliausiai nuvažiavusios mašinėlės konstruktoriai buvo apdovanoti saldžiu prizu.
Paaiškėjo, kad gimnazistai Laura Kisieliūtė (III a g) ir Povilas Dainauskas (II a g), dalyvavę STEAM atviros prieigos tinklo ir Alytaus STEAM atviros prieigos centro atidaryme ir gaminę tokį automobiliuką, Respublikos mastu užėmė III vietą – modeliukas nuvažiavo 15 metrų. Dėkojame ir Gabijai Babikaitei (IV a g) bei Aivarui Narauskui (III a g) už dalyvavimą kitose STEAM veiklose.
Lapkričio 26 dieną 7a klasėje vyko integruota matematikos ir biologijos pamoka „Ląstelė – kaip erdvinis kūnas“. Teoriškai nagrinėta ląstelės sandara per biologijos pamoką „įgavo“ erdvinę formą: mokiniai braižė, karpė, spalvino ir suklijavo savo pagamintas ląsteles. Pamokas vedė mokytojos Asta Raulonienė ir Rima Pavolienė.
Metodinės grupės pirmininkė Rima Pavolienė